Over Eytan Chazan


eytan-chazanEytan Chazan is de drijvende kracht achter Business Health Treatment. Hij heeft ruim 18 jaar ervaring als masseur en diverse opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van massage. Eytan werkt zelfstandig met een mobiele praktijk en verzorgt diverse massages thuis bij de cliënt (buiten regio Eindhoven worden reiskosten berekend). Met Business Health Treatment biedt hij een op maat gemaakte massage door goed te luisteren naar de wensen van de cliënt, het toepassen van verschillende handgreeptechnieken en het gebruik van geneeskrachtige oliën.

Specialisatie:

Ontspanning massage

Gericht  op het holistisch principe. Drie massagesoorten worden geïntegreerd: dynamische, intuïtieve en polariteismassage. Dynamisch: wiegen, schudden, rekken van het hele lichaam. Intuïtief: klassieke massage met kneden, strijken en kloppen. Polariteitsmassage: in balans brengen van de levensenergie door verschillende grepen en technieken.

Ayurveda

Massage  van het gehele lichaam, veelal met verwarmde kruidenolie, gebaseerd op de principes van Ayurveda, een holistische gezondheidsleer die draait om de energie die aanwezig is in lichaam, geest en de gehele kosmos. Ter stimulering van het zelfgenezend vermogen, het immuunsysteem en ter bestrijding van vermoeidheid en spanning.

Sportmassage

Paramedische massage gericht op het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen, ter herstel na blessures, ter voorkoming van letsel of ter voorbereiding op en verbetering van sportinspanningen. Sportmasseurs masseren voornamelijk de spieren en bevorderen zo de afvoer van afvalstoffen en stimuleren de stofwisseling.

Shiatsu

Van oorsprong Chinees maar doorontwikkeld in Japan, deze traditionele geneeswijze en massage richt zich op de energiebanen in het lichaam (meridianen). Met de vingers en duimen (en soms met handpalmen, ellebogen, of voeten) wordt druk uitgeoefend (met lichaamsgewicht) op dezelfde energiepunten als in de acupunctuur

Voetreflex

Van oorsprong Chinese massage van de voet, gebaseerd op het principe dat de voetzool in contact staat met de rest van het lichaam via energiebanen. De in tien zones ingedeelde voetzolen worden gemasseerd en roepen een reflex op in een daaraan gekoppeld orgaan of klier.

Stoelmassage

Massage die in zittende positie op een ergonomische massagestoel plaatsvindt, waarbij de masseur zich richt op de rug, nek en het hoofd. Stoelmassage wordt vaak ter behandeling van blokkades in nek en rug ingezet, bij stress en slechte werkhouding, en ter verbetering van de doorbloeding, ontspanning, werksfeer en prestaties. Ook voor het behandelen en voorkomen van werk gerelateerde aandoeningen als RSI wordt stoelmassage ingezet. Dit type massage vindt met name plaats bij bedrijven en evenementen.